maandag 28 juni 2010

Merkaba & Heilige geometrie



De Merkaba

De merkaba is simpel gezegd het lichtvoertuig in de vorm van een ster-tetraëder dat ons als mensen omhult en kan geactiveerd worden na meditatie: m.b.v. visualisatie- en ademhalingsoefeningen, ..., waardoor we in staat -zouden- kunnen zijn tijd en ruimte te over-ont-stijgen. Mits enkele -diepgaande- technieken van ademhaling door de pranabuis (= energetisch kanaal door het lichaam/ van onze kruin tot en met ons pireneum (= gelegen tussen onze anale opening en ons geslachtsorgaan), visualisatie (van de ster, een gouden sfeer rondom het lichaam) en handgebaren/-oefeningen (mudra's in het Indisch/sanskriet) zou dit binnen onze mogelijkheden liggen. Uit eigen ervaring leerden we dat er een licht begint te gloeien na deze welbepaalde technieken in de meditatie.

De vertaling van het woord MerKaBa is deze:

MER: Een speciaal soort licht dat enkel in de achttiende dynastie van Egypte werd waargenomen. Dit schijnsel had een centrale vorm zoals de stertetraëder waarbij 2 zo’n vormen in tegengestelde richting roteerden, en daardoor een 18m. wijd lichtveld creëerden dat gelijkend was met ons melkwegstelsel. MER betekent dus licht.

KA: ‘De individuele geest’.

BA: ‘Het fysieke lichaam’.

Het volledige woord slaat dus op een voertuig dat geest en lichaam mee kan nemen van de ene wereld of dimensie naar de andere.



Heilige geometrie

Dit staat voor de geometrie die drager is van al wat geschapen is. Zij is de goddelijke structuur van alles wat wij kunnen aanschouwen hier op aarde.
Daarbij komen vormen als:

de cirkel
de levensbloem
de 5 platonische lichamen
de Gulden snede

als eersten naar voren.
Zij bezitten dus de draagkracht van al wat in deze schepping, in de natuur, voorkomt.
Van daaruit leeft en groeit het pure in de natuur.

Daarnaast/ verder is/zijn er ook nog bepaalde graancirkelvormen, de gevierkante cirkel (cfr. Leonardo Da Vinci z'n canon-Vitrivius-man-tekening), de piramide van Gizeh, .. die ons sterke inzichten/ervaringen in het Heilige geometrisch tekenen in ons-Zelf en in het leven kunnen brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten